Rekkevidde: By VS Motorvei kjøring

Hvorfor er det forskjell på rekkevidde i byen og motorveien?

Elbiler har lenger rekkevidde i bymiljøet enn på motorveiene, og det er flere årsaker til dette.

For det første, er luftmotstanden høyere på motorveiene enn i byen. Jo høyere hastigheten er, jo mer energi brukes på å overvinne denne motstanden. På motorveiene kjører bilene med høyere hastigheter, noe som resulterer i økt luftmotstand og dermed økt energiforbruk. I byen derimot, er hastigheten lavere, noe som betyr at luftmotstanden er mindre og elbilen bruker mindre energi på å overvinne denne motstanden.

For det andre, kan elbilene benytte seg av teknologier som regenerering av energi under bremsing. Dette betyr at når bilen bremser, kan den gjenvinne energi som brukes til å lade batteriet. På motorveiene derimot, bremser bilene ikke så ofte, noe som resulterer i mindre regenerering av energi.

For det tredje, har batterier og elektriske motorer høy effektivitet over et stort område av RPM (omdreininger per minutt). Dette betyr at elbilene kan oppnå høy effektivitet uavhengig av hastigheten, mens dette ikke er tilfelle for bensin- og dieselbiler.

På den annen side, har bensin- og dieselbiler lenger rekkevidde på motorveiene enn i bymiljøet. Dette skyldes flere årsaker.

For det første, kan ikke ikke-hybrider gjenvinne energi under bremsing, så økt start- og stopp av bytrafikken går til spille.

For det andre, har forbrenningsmotorer effektivitet som varierer avhengig av RPM og er designet for å oppnå høy effektivitet ved motorveihastigheter og tilsvarende RPM. Dette betyr at bensin- og dieselbiler kan bruke mindre drivstoff ved høyere hastigheter og dermed oppnå lenger rekkevidde.

Så mens elbiler har fordeler i bymiljøet, har bensin- og dieselbiler fordeler på motorveiene. Det er viktig å vurdere hvordan du vanligvis bruker bilen din, slik at du kan velge den bilen som passer best til ditt kjøremønster.

Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du våre vilkår for personvern.